razmjena

Studenti iz BiH na sveučilištima u EU

Sci-Tech / Flash | 07. 02. 2017. u 17:06 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U skladu sa potpisanim Inter-institucionalnim ugovorima u okviru Erasmus+ programa mobilnosti sa sveučilištima iz Europske unije, u proljetnom semestru 2016/17 akademske godine studenti Ekonomskog fakulteta sa Internacionalnog univerziteta Travnik boravili su na dva različita sveučilišta u Litvaniji.

Lejla Mušik, studentica druge godine i Lamija Rizvić, studentica treće godine Ekonomskog fakulteta Travnik su stigle u utorak, 31.1.2017. godine u Kaunas, Litvaniju gdje će slušati ljetni semestar na Kaunas fakultetu Vilnius sveučilišta.

Također, u subotu, 4.2.2017. godine, Ramiz Kopčić i Irfan Mandžuka studenti četvte godine Ekonomskog fakulteta su stigli u Vilnius, Litvaniju. Oni će slušati ljetni semestar na Kazimieras Simonavičius univerzitetu iz Vilniusa, Litvanija.

Zajedno sa studentima iz Turske, Njemačke, Bugarske, Španjolske, Francuske, Italije i drugih država koji su također došli na ovaj fakultet u okviru Erasmus+ programa mobilnosti je za njih organizirano upoznavanje i obilazak grada, a smješteni su u studentskim domovima.

Na ovaj način studenti Ekonomskog fakulteta Travnik će imati priliku slušati i polagati predmete na fakultetima u Litvaniji, razmjenjivati iskustva i znanja, upoznati kulturu Litvanije i upoznati se sa studentima iz različitih zemalja Europe pa i svijeta.

Programom Erasmus+ nastoji se ostvariti sinergija i poticanje u različitim područjima obrazovanja, osposobljavanja i mladih, uklanjanjem umjetnih granica između različitih aktivnosti i vrsta projekata, razvojem novih ideja, privlačenjem novih dionika iz poslovnog svijeta i civilnog društva i poticanjem novih oblika suradnje.

Kopirati
Drag cursor here to close