jedan ispitni termin

Studenti imaju pravo i na jedan jesenski ispitni rok

Sci-Tech / Flash | 27. 07. 2016. u 14:41 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupština Kantona Sarajevo danas je usvojila i prijedlog o Autentičnom tumačenju člana 57.stav (19) Zakona o visokom obrazovanju, kojim je naglašeno i propisano da pored zimskih i ljetnih rokova student ima pravo i na jedan jesenski ispitni rok koji traje prva dva tjedna u rujnu.

U tom ispitnom terminu, student ima pravo polagati ispite na način i po uvjetima utvrđenim općim aktima visokoškolske ustanove sa jednim ispitnim terminom.

Univerzitet u Sarajevu je obvezan da precizira uvjete o načinu i uvjetima polaganja ispita u tom roku.

Inicijativu su podnijeli Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije i Udruženje Vijeća studenata tog fakulteta, a zahtjev su obrazložili činjenicom da ljestvica bodovanja za nastavne predmete nije unificirana te da ne iznosi maksimalnih 100 bodova, dok zakonska regulativa dozvoljava da im Fakultet odredi način i uvjete polaganja u jesenskom ispitnom roku.

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo danas su na sjednici utvrdili Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o filmskoj djelatnosti, donesena je i odluka o izmjeni Odluke o izboru predsjedavajućih, njihovih zamjenika i članova radnih tijela Skupštine KS-a, a dana je i suglasnost na Program rada i financijski plan za 2016. godinu JU Dom zdravlja KS.

Kopirati
Drag cursor here to close