misterija

Što se to kreće po Plutonu?

Sci-Tech / Flash | 11. 01. 2016. u 11:42 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pluton je u astrologiji planet misterija, no astronomi su ga nedavno izbacili s popisa planeta i degradirali u planetiod, mijenjajući tako Sunčev sustav kakav smo učili kao mali. No, sonda New Horizons došla je do njega i počela slati intrigantne fotografije.

Prvo je teorije zavjera uzbunilo nešto što je ličilo na "lice na Plutonu", vrlo slično onome na Marsu, pa je to proglašeno pareoidilijom, traženjem poznatog na nepoznatim mjestima i u inače normalnim oblicima.

No, nakon videa na kojem se jasno vide tri velika NLO-a koji su u orbiti oko Plutona, postalo je zanimljivije ...Sada je stigla nova snimka na kojoj se nedvojbeno vidi da nešto klizi površinom sićušnog planeta, ostavljajući trag za sobom. Naravno, NASA je veselo objavila da je to sigurno blok suhog leda, no teško da će se svi složiti s tako jednostavnim objašnjenjem, prenosi Metro-portal.

Kako tragova klizanja ima još, a i u blizini je spojnica dva takva traga, postavlja se logično pitanje - radi li se o jednom ili dva objekta, koji je stvarni smjer kretanja i, naravno, o čemu se zapravo radi.

Uostalom, provjerite sami:

Kopirati
Drag cursor here to close