Brza reakcija

Stigla sigurnija Gmail aplikacija za Android

Sci-Tech / Flash | 06. 05. 2017. u 09:50 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su početkom tjedna korisnici Gmaila bili nakratko pogođeni phishing kampanjom, Google je odlučio uvesti dodatne sigurnosne mjere u Gmail aplikaciju za Android.

U srijedu je Google objavio priopćenje u kojem je naveo kako je nova inačica Gmail aplikacije za Android krenula u opticaj.

Prema Googleovim procjenama korisnici bi nadogradnju trebali primiti do kraja ovog tjedna, dakle do 7. svibnja.

Google dodatno navodi kako nadogradnja neće stići istovremeno svim korisnicima već postepeno te da postoji mogućnost da nova opcija bude vidljiva tek nakon više od tri dana, javlja Bug.hr.

Nova opcija je anti-phishing provjera koja će korisnike upozoravati da su unutar emaila kliknuli/tapnuli na link koji je označen kao zlonamjeran te da postoji mogućnost da autori stranice na prevaru dođu do vaših osobnih podataka, brojeva kreditnih kartica i dr. osjetljivih podataka.

Ipak treba imati na umu kako je upozorenje tek preporuka pa će ga biti moguće i ignorirati te na vlastitu odgovornost pristupiti takvoj internetskoj stranici.

Google će također ostaviti mogućnost prijave stranice kao sigurne, odnosno da su u Googleu pogriješili te da se ne radi o phishing stranici.

Kopirati
Drag cursor here to close