Mostar

Stanje u praksi - kako se provodi zakon o zabrani diskriminacije

Sci-Tech / Flash | 11. 10. 2016. u 12:20 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za ljudska prava u Mostaru organizirao je danas u Mostaru okrugli stol na temu "Zabrana diskriminacije i ravnopravnost spolova - provedbeni antidiskriminacijski akti".

Ivana Stipanović ispred Centra za ljudska prava u izjavi za Fenu kazala je kako je današnji okrugli stol bio posvećen prezentaciji analize relevantnog pravnog okvira, stanja u praksi i preporuka za unaprjeđenje, prezentaciji pravilnika o nediskriminaciji i ravnopravnosti spolova, te prezentaciji dosadašnjih postignuća u projektnoj realizaciji.

''Budući da je zakon o zabrani diskriminacije i ravnopravnost spolova odavno na snazi na državnoj razini, a nedostajali su provedbeni akti za njega na županijskoj razini, u suradnji s USAID-om smo pokrenuli projekt u kojemu smo napravili analizu pravnih akata svih institucija, uvidjeli neusklađenosti sa Zakonom i na temelju te analize napravili prijedlog pravilnika o postupanju u slučaju diskriminacije za svaku od pojedinačnih institucija'', pojasnila je Stipanović.

Napomenula je kako se spomenuti projekt provodi od siječnja ove godine i to pod nazivom "Učinkovitija primjena Zakona o zabrani diskriminacije BiH kroz harmonizaciju županijskog zakonodavstva, izradu, usvajanje i primjenu provedbenih antidiskriminacijskih akata".

Projekt se realizira u sklopu programa "Jednakost za sve - Koalicija organizacija civilnog društva u borbi protiv diskriminacije", pod pokroviteljstvom USAID-a i Fonda otvoreno društvo BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close