Napad na tržište

Sony će još jednom pokušati osvojiti mobilno tržište igara

Sci-Tech / Flash | 24. 03. 2016. u 12:52 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovo nije prvi puta da Sony pokušava svoja sjajna igračka rješenja s PlayStation igraće konzole implementirati i na mobilne platforme, ali do sada nisu uspjeli u svom naumu.

Dapače, postojao je i projekt nazvan "Sony One" koji je zapravo prezentirao PlayStation Mobile odjela koji je ugašen prije nešto manje od godinu dana.

Što se promijenilo od tada do danas i zašto će Sony pokušati uskrsnuti ideju koja je neslavno završila u bliskoj prošlosti, vjerojatno znaju samo vodeći ljudi japanske mega-kompanije.

Ono što je sigurno jest da Sony opet kreće u napad na tržište mobilnog igranja, ali ne sa svojim konzolama, nego igrama prilagođenim tabletima i pametnim telefonima.

Tako je već osnovana nova kompanija nazvana ForwardWorks i biti će fokusirana isključivo, kako se navodi u objavi, na "razvoj igara i pripadajućih aplikacija isključivo za prijenosne uređaje poput tableta i smartphonea".

Odmah su procurile neslužbene informacije kako sve ovo znači da će se PlayStation igre "transferirati" na Android i iOS mobilne operativne sustave. Više od toga nije objavljeno, jedino je znakovito što Sony ovoga puta neće odmah krenuti globalno, nego će se nova rješenja razvijati isključivo za korisnike u Japanu i Aziji.

Kada i ako se pokaže da je Sony ovoga puta uspio u namjeri razvoja igara za Android i iOS ne treb asumnjati kako će se priča proširiti na cijeli svijet.

Kopirati
Drag cursor here to close