MostiMUN u Mostaru

Službeni poziv za drugi aplikacijski proces MOSTIMUN-a 2017

Sci-Tech / Flash | 19. 02. 2017. u 07:49 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otvoren je drugi aplikacijski proces za delegate u jednom od najvećih studentskih projekata u Mostaru, MostiMUN (Mostar Model United Nations).

Već devetu godinu za redom, mladi studenti i studentice sa Sveučilišta u Mostaru, te sa Univerziteta  ''Džemal Bijedić'' u Mostaru se okupljaju kako bi organizirali konferenciju koja prima oko 100 studenata i studentica iz više od 15 zemalja, te kako bi predstavili BiH u pravome svjetlu, razbijajući predrasude i osvješćujući mlade ljude, koji pokazuju ogromno zanimanje za sudjelovanje na konferenciji, te time stječu širok raspon vještina, sve od korištenja engleskog jezika, do govorenja u javno, stid, debatiranja.

Delegati su studenti i studentice od 18 do 25 godina. Srednjoškolci nisu isključeni. Mostimun je simulacija rada UN-a, tako da će delegate biti podijeljeni u četiri vijeća, gdje svaka osoba predstavlja stav jedne države, imajući po dvije teme o kojima razgovaraju i nude rješenja o gorućim pitanjima, navodi se u priopćenju Mostimun PR TEAM-a.

Konferencija od velikog značaja, ne samo za grad Mostar i državu BiH, nego konferencija prepoznatog međunarodnog značaja bit će održana od 26. do 30. travnja 2017. godine na Sveučilištu u Mostaru.

Kako konferencija predstavlja suradnju dva fakulteta, praksa je da jedne godine Univerzitet, a druge godine Sveučilište, bude domaćin, navode organizatori. 

Poziv je otvoren od 20. 02. do 6. 03. tekuće godine. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem web linka: https://goo.gl/forms/mjEgTQvc7ib7yND23

Kopirati
Drag cursor here to close