Redovita skupština

Skupština ELSA-e dobila novi Upravni odbor

Sci-Tech / Flash | 04. 06. 2016. u 22:12 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak je u simuliranoj sudnici Pravnog fakulteta Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru održano redovno zasjedanje Skupštine Europskog Udruženja Studenata prava Mostar.

Na Skupštini je prezentiran izvještaj o radu za prethodni period te usvojen izvještaj o financijskom stanju Udruženja. Skupština je izabrala novi Upravni odbor, tim od sedam motiviranih mladih ljudi, studenata-ica Pravnog fakulteta Univerziteta 'Džemal Bijedić' Mostar i Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Odlukom Skupštine funkcije u Upravnom odboru ELSA-e Mostar s mandatnim periodom od jedne godine obanašat će sljedeće osobe: predsjednica Udruženja Barbara Mijatović, generalna tajnica Nikolina Bevanda, blagajnica Ivana Bukovac, potpredsjednica sektora za seminare i konferencije Nejla Ćosić, potpredsjednica sektora za akademske aktivnosti Darija Fišić, potpredsjednik sektora za marketing Nihad Šemić, potpredsjednica STEP sektora Ivona Mandić.

Utisci sa Skupštine su i više nego pozitivni, a članovi-ce novog Upravnog odbora ELSA-e Mostar entuzijastični i spremni za nova ELSA iskustva.

Neposredno prije održavanja Skupštine ELSA-e Mostar je na Pravnom fakultetu Univerziteta 'Džemal Bijedić' Mostar organiziran sastanak predsjednice ELSA-e BiH Emine Hot, te potpredsjednice sektora za akademske aktivnosti ELSA-e BiH Adne Hanić s predsjednikom Vijeća Mladih Grada Mostara Ivom Čarapinom, predsjednikom Unije studenata Univerziteta 'Džemal Bijedić' Mostar Harunom Kurtovićem, te predsjednicom Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Janjom Marušić.

Tom prilikom su potpisani memorandumi o suradnji između ELSA-e BiH i navedenih organizacija. Potpisivanjem memoranduma o suradnji institucionalizirani su postojeći i otvoreni novi oblici suradnje između navedenih studentskih i omladinskih udruženja.

Kopirati
Drag cursor here to close