Sveučilište u Mostaru

Šest novih studija na FPMOZ-u Mostar

Sci-Tech / Flash | 03. 04. 2014. u 13:41 D.L

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru za akademsku godinu 2014./2015. najavio je otvaranje štest novih studijskih programa. 

Trenutna potražnja za novim obrazovnim profilima na tržištu rada i interes praćenja modernih trendova Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti dovelo je do otvaranja novih studija.

Što se tiče preddiplomskih studija, od akademske godine 2014./15. na našem Fakultetu budući studenti moći će upisati po prvi puta preddiplomski studij Informatike i tehnike, potom preddiplomske i diplomske studije istraživačke Biologije, Kemije i Fizike.

Također, ponosni smo što će biti moguće upisati i jednogodišnji program stručne pedagoško psihološko-didaktičko-metodičke izobrazbe nastavnika. Ovaj program se odnosi na nastavnike osnovnih i srednjih škola koji su završili nenastavničke studije (primjerice inženjeri i sl.). Prema trenutno važećim propisima nastavnici sa završenim nenastavničkim studijima moraju imati 60 ECTS bodova iz spomenutog područja ukoliko su angažirani na poslovima nastavnika u osnovnim i srednjim školama u BiH i Hrvatskoj. Nadamo se kako će naši novih studiji biti prepoznati od strane maturanata, odnosno budućih studenata.

Ovim putem, željeli bismo posebno naglasiti i otvaranje novog interdisciplinarnog doktorskog studija Ekologije, zaštite prirode i okoliša, čije je otvaranje podržano sredstvima Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 700.000 kuna.

Natječaj za upis u 1. godinu studija će biti uskoro objavljen u javnim glasilima.

Za sve informacije o postojećim i novim studijima posjetite našu web stranicu www.fpmoz.ba, priopćeno je iz FPMOZ-a Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close