Prijam savjetnika

SBŽ: Sindikat obrazovanja traži zaključivanje novog kolektivnog ugovora

Sci-Tech / Flash | 24. 08. 2015. u 08:58 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srednjobosanski županijski odbor Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, znanosti i kulture zatražio je od županijskog Ministarstva obrazovanja na uvid Nacrt Zakona o pedagoškom zavodu SBŽ-a, koji bi se trebao naći u javnoj raspravi.

"Nakon donošenja i usvajanja zakona o pedagoškom zavodu treba raspisati natječaj za prijam savjetnika i viših savjetnika i primiti nove privremene savjetnike, čiji će se poslovi definirati pedagoškim standardima i normativima, s obzirom na to da su dosadašnje aktivnosti na implementaciji stručno-pedagoškog nadzora u školama bile nezakonite", priopćio je Sindikat.

Istaknuto je kako Sindikat neće provoditi Pravilnik o ocjenjivanju i napredovanju nastavnika i stručnih suradnika u srednjim školama na području SBŽ-a u idućoj školskoj godini dok ne bude sačinjen poseban pravilnik o praćenju i napredovanju.

"Od ministrice obrazovanja tražimo da hitno zaustavi sve aktivnosti u svezi s implementacijom sadašnjeg pravilnika, koji je na nezakonit način počeo provoditi prethodni ministar. U suprotnom, Sindikat će organizirati štrajk upozorenja", navedeno je u priopćenju.

Sindikat traži hitan sastanak sa županijskom ministricom obrazovanja Katicom Čerkez, na kojem bi se razgovaralo o zbrinjavanju nastavnika koji su ostali bez dijela norme, te o zaključivanju novog kolektivnog ugovora u roku od tri mjeseca.

U Sindikatu, također, inzistiraju na isplati jedne tranša onim školama koje do sada nisu ništa naplatile po dobivenim pravomoćnim sudskim presudama te pozivaju svoje članove da podnesu tužbe za sva neisplaćena potraživanja.

Kopirati
Drag cursor here to close