KLABS

Sastanak o kreiranju mreže laboratorija znanja za održive okoline

Sci-Tech / Flash | 11. 10. 2016. u 07:50 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu, 12. listopada u 9.30 sati na Građevinskom fakultetu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru počet će zajednički sastanak tima za upravljanje projektom, odbora za osiguranje kvalitete i uređivačkog odbora u sklopu Erasmus+ projekta KLABS - Creating the Network of Knowledge Labs for Sustainable and Resilient Environments (Kreiranje mreže laboratorija znanja za održive i otporne okoline).

Svrha je projekta unaprjeđenje i modernizacija postdiplomskih razina obrazovanja u visokoškolskim ustanovama zemalja Zapadnog Balkana kojima se razvijaju kompetencije mladih profesionalaca u oblastima relevantnim za formiranje održivog prirodnog, socijalnog i izgrađenog okruženja, s posebnim osvrtom na modele razvoja u kontekstu prilagođavanja klimatskim promjenama i pružanja adekvatnog odgovora na potencijalne prirodne katastrofe nastale kao posljedica tih promjena.

Sudionicima će se obratiti prof. dr. Sead Pasić, rektor Univerziteta, Rasid Hadžović, ministar obrazovanja, znanosti kulture i sporta HNŽ-a, Salem Bubalo, direktor Zavoda za urbanizam Grada Mostara, prof. dr. Elvir Zlomusica, koordinator KLABS projekta na Univerzitetu i dr. Saja Kosanović, s Fakulteta tehnoloških nauka Univerziteta u Prišini koji je i koordinator projekta.

Pored Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, članovi konzorcijima projekta su - Univerzitet u Beogradu, Državni univerzitet u Novom Pazaru, Univerzitet u Banjoj Luci, Visoka tehnička škola strukovnih studija Zvečan, RWTH Achen Univerzitet, TU Delft, Univerzitet u Ljubljani, Univerzitet Strathclyde iz Glasgowa i IUAV Venecija.

Kopirati
Drag cursor here to close