Završni press

Sajam srednjih škola ispunio zacrtane ciljeve

Sci-Tech / Flash | 21. 11. 2014. u 11:21 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završna konferencija 4. sajma srednjih škola grada Mostara na kojem su, uz ostalo, predstavljeni promotivni štandovi 22 srednje škole, održana je u petak u Gradskoj vijećnici u Mostaru.

Naglasak ovogodišnjeg Sajma srednjih škola grada Mostara bio je na ostvarivanju prava učenika u obrazovnom sustavu, dok su prateće aktivnosti Sajma prije svega bile usmjerene na stjecanje znanja u području ljudskih prava i konvencija koje se bave zaštitom i promocijom prava djece i mladih.

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije Zlatko Hadžiomerović izrazio je zadovoljstvo završenim sajmom koji je po, po njegovom mišljenju, prerastao naziv sajam, te se pretvorio u manifestaciju obrazovanja - od predškolskog do srednjoškolskog.

Tom prigodom naglasio je i kako će njegovo ministarstvo nastaviti sa sufinanciranjem, odnosno stipendiranjem učenika za učeničke domove. Podsjetio je i kako je u radu sajma sudjelovalo preko 500 učenika i 22 škole, od čega dvije privatne. Glavna savjetnica mostarskog gradonačelnika Radmila Komadina naglasila je kako je ovogodišnji sajam trajao pet dana, te da je u potpunosti ispunio sve zacrtane ciljeve.

Govoreći o važnosti sajma za obrazovanje budućih generacija, Komadina je podsjetila kako su na prvom danu sajma sudjelovali i predstavnici svih predškolskih ustanova s područja Grada koji su imali likovni prikaz na temu "Kad porastem mogao bih biti ja", te da je jako važno što je sajam organiziran u okviru Tjedna tolerancije.

"Nama je jako drago što je ova manifestacija iz godine u godinu sve veća i da doživljava sve bolji odjek u društvu, što je Grad i Ministarstvo obrazovanja cijene i podržavaju", naglasio je šef Ureda Misije OESS-a u Mostaru Doron Frishman. Sajam je održan u organizaciji grada Mostara, Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije, te uz podršku Misije OESS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close