Donacija

SAD pomaže Graničnoj policiji BiH u borbi protiv terorizma

Sci-Tech / Flash | 14. 03. 2016. u 18:06 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor GPBiH Zoran Galić, zamjenik direktora Zijad Srabović i načelnik Ureda direktora Radiša Samardžija sastali su se 14. ožujka 2016. s atašeom za sigurnost Nathanom Al-Khazrajiem i Tomislavom Cvitanušićem iz Veleposlanstva SAD-a u BiH.

Ovom prilikom ataše za sigurnost Al-Khazraji uručio je informatičku opremu GPBiH kao donaciju Programa pomoći u borbi protiv terorizma Vlade SAD-a.

Direktor Zoran Galić zahvalio je na opremi istaknuvši značaj svih dosadašnjih donacija Veleposlanstva SAD-a u BiH vrijednosti više od devet milijuna KM, a koje su doprinijele operativnom jačanju bh. policijske agencije.

Naglasio je da je GPBiH spreman na sve modalitete suradnje s Vladom SAD-a u cilju suzbijanja svih vrsta prekograničnog kriminala, ilegalnih migracija i terorizma.

Na sastanku je bilo riječi i o aktualnim sigurnosnim izazovima u BiH i svijetu, te modalitetima efikasnog suprotstavljanja ovim izazovima, s posebnim naglaskom na borbu protiv terorizma kao globalnog fenomena i svih vidova organiziranog kriminala.

Sudionici sastanka razgovarali su i o budućoj suradnji i jačanju kapaciteta GPBiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close