Šest lijekova

Rusi izmislili lijek koji produžava život za 40 godina

Sci-Tech / Flash | 15. 06. 2017. u 07:58 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Rusiji su već dostupni lijekovi koji produžavaju život, a ostatak Europe trebao bi ih prihvatiti za tri godine, objavile su Nezavisne novine.

Ljudski životni vijek mogao bi se produžiti za čak 40 godina, tvrdi ugledni profesor Instituta za bioregulaciju i gerontologiju u Sant Peterburgu, Vladimir Havinson, a prenosi Sputnik.

Havinson ističe kako je u Rusiji već dostupno šest lijekova koji će nam omogućiti da živimo četiri desetljeća duže. Lijekovi se zasnivaju na takozvanoj ''teoriji peptidne tehnologije'', koja u interakciji s DNK povećava proizvodnju proteina, što produžava životni vijek.

''Eksperimenti na životinjama su pokazali da uvođenje peptidnih preparata produžava život za 30 do 40 posto u odnosu na kontrolnu grupu. Peptidi jačaju imunitet i obnavljaju endokrinološki sustav'', ističe Havison za Sputnik.

Havison objašnjava kako je djelovanje lijekova potvrđeno u 25 kliničkih eksperimenata.

''Radi se o kompleksu peptida. To su lijekovi koji su patentirani, registrirani u Rusiji. Kompleks od pet medicinskih preparata omogućava da se produži život i poboljša njegova kvaliteta'', rekao je.

Profesor navodi da je utvrđeno da primjena ovih preparata na ljudima dovodi do smanjenja stope infarkta i moždanog udara za otprilike dva puta.

''Peptidi su prirodna sredstva, sastoje se od aminokiselina. Terapiju bi trebalo priijmeniti samo i isključivo nakon konzultacija s liječnikom i ne bi je trebalo započeti prije 35. ni poslije 40. godine starosti. Preparati zapravo potiču još iz SSSR-a, a u suvremenoj Rusiji su unaprijeđeni i nalaze se na popisu registriranih lijekova u Rusiji. Ipak, najvažnije je zdravo živjeti. Bitan je uredan san, kontroliran unos kalorija i svakodnevno vježbanje. Ne intenzivni sportski treninzi, već umjerene ali redovne fizičke vježbe. Uz sve to preporučuje se i unos vitamina i antioksidansa, i to ne vještačkih sintetiziranih, već prirodnih, iz namirnica. Veoma je važno piti i dosta čiste vode. I posljednje na popisu, ali ne manje važno, jeste unos peptidnih bioregulatora'', rekao je.

Havison ukazuje i da je nužno napraviti i ''genetsku putovnicu'' i vidjeti ima li čovjek predispozicije za rak.

''Ako postoji takav gen, a to se može ustanoviti analizom krvi. Naši preparati mogu usporiti, odnosno regulirati genetsku aktivnost. U tome i jeste snaga i moć peptida'', zaključuje Havison.

Kopirati
Drag cursor here to close