Novo na KickStarteru

RokBlok – potpuno drugačiji gramofon

Sci-Tech / Flash | 28. 12. 2016. u 08:36 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nedavno ste imali priliku upoznati MAG-LEV Audio, prvi levitirajući gramofon koji je na Kickstarter stigao iz Slovenije. U međuvremenu Slovenci su dostigli i prestigli svoj cilj, te su u konačnici prikupili nešto više od 552.000 američkih dolara za dovršetak razvoja maglev gramofona.

Sada je, pak, na Kickstarteru kao novi hit isplivao još jedan gramofon, naziva RokBlock. Njegovi autori su iz San Francisca, a već su prikupili gotovo 200.000 dolara za svoju ideju.

Ovaj se gramofon vozi po gramofonskoj ploči poput dječjeg autića na daljinsko upravljanje i na taj način očitava glazbu. Signal može slati bežičnim putem na bilo koji uređaj, zvučnike ili bežične slušalice, putem bluetootha, javlja Bug.hr.

Želite li na put ponijeti što manje opreme, RokBlock ima i ugrađene zvučnike putem kojih može reproducirati glazbu s ploča.

Ovdje je riječ o najmanjem na svijetu, lako prenosivom i kompaktnom, gramofonu veličine samo 5x5x11cm. Prvi backeri na Kickstarteru mogli su ga kupiti za samo 59 dolara, dok će oni koji se sada odluče za narudžbu morati izdvojiti 79 dolara–što također nije previše ako se usporedi sa spomenutim MAG-LEV gramofonom koji je koštao najmanje 780 dolara.

Prve isporuke RokBloka trebale bi krenuti u rujnu sljedeće godine.

Kopirati
Drag cursor here to close