Nezadovoljni roditelji

Roditelji u HNŽ-u protiv odgađanja nastave

Sci-Tech / Flash | 01. 09. 2016. u 16:05 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga Naša djeca 2014. iz Mostara je uputila otvoreno pismo ministru prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a Rašidu Hadžoviću u kojemu žele da ministar javno obznani konkretan razlog zbog čega školska godina 2016/2017. počinje tek 15. rujna 2016. godine.

''Nemalo smo iznenađeni, da ne kažemo šokirani, ovakvom odlukom dva dana prije planiranog/utvrđenog početka školske 2016/2017 godine, kako je definirano školskim kalendarom za 2016/2017.godinu, koji je odaslan u sve škole HNŽ-a i predviđa početak škole 5.9.2016.godine (ponedjeljak).

Na temelju spomenutog školskog kalendara mnoge škole su javno objavile da škola počinje 5. rujna 2016.godine s čime su roditelji i djeca upoznati i spremno očekuju taj dan.

''Da bi smo -roditelji putem medija saznali kako se škola odgađa za 15. rujna 2016. godine, što je vrlo čudno, sramotno i zakonski neutemeljeno, a ističe se kako je Odluka donesena temeljem zahtjeva Udruge ravnatelja i Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola zbog vrućina koje utječu na uvjete boravka u školama, posebice u poslijepodnevnim smjenama, kao i zbog detaljne obnove i završetka radova na više škola koji se obavljaju u sklopu projekta energetske učinkovitosti'', rečeno je iz ove Udruge i dodano da njih kao Udrugu zanimaju odgovori na sljedeća pitanja:

- koji su ravnatelji tražili odgodu jer imamo informaciju s terena da su i ravnatelji zgroženi ovom odlukom zbog načina kako nadoknaditi izgubljene dane?

-temeljem kojeg zakona ste donijeli ovakvu odluku, da niste slučajno temeljem Okvirnog Zakon o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u Bosni i Hercegovini (Službeni glasnik BiH, broj: 50/08) obzirom da se pozivate na vrućine?

-tko će snositi dodatne troškove roditelja koji su nastali donošenjem ovakve odluke (čuvanje djece za ovih 10 dana do početka nastave)?

-kažete da se početak nastave odgađa zbog detaljne obnove i završetka radova na više škola ( koliko je tih škola da radovi na tim školama paraliziraju rad svih škola u HNŽ-u i zašto za kašnjenje radova ceh plaćaju djeca i roditelji a ne oni koji su odgovorni za kašnjenje)?

-i posljednje pitanje po kom principu ste donijeli odluku da škola počinje u ČETVRTAK, a ne kako je praksa i običaj do sada bio, ponedjeljkom?

''Poštovani Ministre, nadamo se da smo Vam predočili koliko nezadovoljstvo vlada u HNŽ-u donošenjem ovakve ishitrene odluke te vjerujemo da će te istu blagovremeno poništiti i povući te omogućiti roditeljima i djeci da mirno krenu u novu školsku 2016. godinu 05.09.2016.godine, kako smo planirali i očekivali'', navodi udruga u svom otvorenom pismu.

Kopirati
Drag cursor here to close