Brčko

Roditelji hrvatskih učenika nezadovoljni izborom nove učiteljice

Sci-Tech / Flash | 25. 01. 2017. u 08:56 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Roditelji učenika hrvatske nacionalnosti koji pohađaju 2.razred područne Osnovne škole u Gornjoj Skakavi, uputili su otvoreno pismo čelnicima Brčko distrikta u kojem ističu da pri izboru nastavnog kadra u ovom ciklusu nisu vodili računa o nacionalnoj zastupljenosti te da su ugrozili nacionalne interese Hrvata u Brčko distriktu.

U pismu roditelji navode da ja na mjesto učiteljice hrvatske nacionalnosti, koja je učila učenike 2.razreda, kojeg pohađa ukupno osam učenika i svi iz reda hrvatskog naroda, imenovana nova učiteljica bošnjačke nacionalnosti.

''Ne želimo sumnjati u naobrazbu nove učiteljice, ali sigurni smo da njezin materinski jezik nije hrvatski i da ga nije izučavala na fakultetu koji je pohađala. Hrvatski jezik, kao jedno od naših Ustavom zagarantiranih prava, doveden je u pitanje“, stoji u pismu.

Roditelji učenika drže da pri izboru nastavnog kadra u ovom ciklusu nadležni nisu vodili računa o nacionalnoj zastupljenosti te da ste ugrozili nacionalne interese Hrvata u Brčko distriktu.

Od hrvatskih predstavnika u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Brčko distrikta, roditelji traže da u najkraćem mogućem roku izmjene sporni zakon, revidiraju zapošljavanje nastavnog kadra i vrate raniju učiteljicu na mjesto učiteljice drugog razreda u Gornju Skakavu.

''Ukoliko se našim zahtjevima ne udovolji, spremni smo poduzeti i daljnje korake, koji će podrazumijevati i izostanak naše djece sa nastave“, navodi se u pismu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close