ZZO HNŽ

Riješit ćemo poblem s listom ortopedskih pomagala

Sci-Tech / Flash | 24. 01. 2017. u 16:22 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zavod zdravstvenog osiguranja (ZZO) Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) organizirao je u utorak sastanak s predstavnicima paraplegičara HNŽ-a s ciljem isključivanja određenih nejasnoća i poteškoća u primjeni liste ortopedskih pomagala za tu skupinu osiguranika.

Pored predstavnika Zavoda i predstavnika paraplegičara, sastanku su prisustvovali članovi skupštinskog povjerenstva za pitanja branitelja Zijat Mušić i Davor Pehar, županijski ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Goran Opsenica, županijski ministar za pitanja branitelja Oliver Soldo, te savjetnik predsjednika Skupštine HNŽ-a, priopćeno je iz ZZO-a HNŽ-a.

Ravnatelj Zavoda Rade Bošnjak pojasnio je kako je sastanak organiziran kako bi se riješio problem vezan za primjenu liste ortopedskih pomagala, odnosno primjenu kombinacije različitih pomagala koja je, kako je kazao, u praksi stvarala poteškoće i komplikacije što je rezultiralo nezadovoljstvom osiguranika.

"Zavod će krajem veljače, a nakon izrade završnog računa, izraditi rebalans proračuna kojim će osigurati dostatna sredstva koja su potrebna za isključenje sporne kombinacije različitih ortopedskih pomagala iz primjene za sve osiguranike paraplegičare u HNŽ-u", kazao je Bošnjak.

Također je istaknuo kako Zavod nikada svoje osiguranike nije prepoznavao niti kategorizirao kao pripadnike Armije BiH ili HVO-a, odnosno nije ih razdvajao na vojne i civilne invalide, ili Hrvate i Bošnjake.

"Za nas takva kategorizacija ne postoji. Za nas postoje samo i isključivo zdravstveni osiguranici ove Županije, odnosno Zavoda, s jednakim pravima", zaključio je Bošnjak.

Na sastanku, predsjednik Udruge paraplegičara HNŽ-a Marko Ravlić kazao kako je udruženje čiji je predsjednik multietničko udruženje civilnih paraplegičara te je zahvalio Zavodu na mogućnošti nabave ortopedskih pomagala u više ortopedskih kuća što ranije nije bio slučaj.

Ministar Opsenica u svom je obraćanju kazao kako su paraplegičari zadnja populacija na kojoj se treba štedjeti te da to očito nije bila niti namjera niti cilj Zavoda, ali da je došlo do nesporazuma kojeg je moguće popraviti.

Sudionici sastanka iskazali su zadovoljstvo načinom na koji je riješen problem ove kategorije osiguranika, priopćeno je iz ZZO-a HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close