Minneapolis

Riješen misterij aviona primjećenog na dnu jezera na Google Mapsu

Sci-Tech / Flash | 25. 02. 2016. u 14:05 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čini se da je napokon riješen misterij snimke Google Mapsa koja naizgled prikazuje putnički avion "potopljen" u jedno američko jezero. Snimke aviona, za koji se činilo da se nalazi na dnu jezera Harriet u Minneapolisu, dosad su mučile lokalne vlasti, koje su pokušavale shvatiti što je to snimio Googleov satelit.

Naime, u arhivima nisu pronađeni nikakvi podaci o avionu koji se srušio u jezero, a dotada nitko nije ni pomišljao da bi se ispod površine vode mogao nalaziti avion.

Prije nego što je krenula masovna histerija i smišljanje teorija zavjera, reagirala je glasnogovornica Google Mapsa Susan Cadrecha, ponudivši vrlo jednostavno rješenje zagonetke.

Naime, zbog načina na koji je stvorena Googleova satelitska snimka, najvjerojatnije se dogodilo to da je avion u tom trenutku nadlijetao jezero, no na snimci se čini da se nalazi u njemu, prenosi Index.hr.

"Ukratko, svaka satelitska snimka koju vidite na karti jest kompilacija nekoliko slika. Objekti koji se brzo kreću, poput aviona, pojavljuju se samo u jednoj od brojnih slika koje koristimo za određeno područje", rekla je Cadrecha za The Minneapolis Star-Tribune.

Jezero Harriet je oko osam kilometara udaljeno od aerodroma St Paul u Minneapolisu, a s njega svake godine polijeće oko 400.000 aviona. S obzirom na to da se jezero nalazi ispod rute kojom avioni lete, objašnjenje je i više nego logično, piše Independent.

Ovo nije prvi put da se neki zrakoplov pojavio na čudnom mjestu na Googleovoj karti. Zrakoplovi su primjerice viđeni na dječjem igralištu u New Yorku te na dnu Atlantskog oceana nedaleko Long Beacha, piše Gawker.

Kopirati
Drag cursor here to close