Poslušajte

Rektorica Ostojić za Mostarsku panoramu: Mislim da je Sveučilište spremno za nove izazove

Sci-Tech / Flash | 04. 12. 2013. u 18:16 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova rektorica prof. dr. sc. Ljerke Ostojić koja je stupila na dužnost 1. studenoga 2013. godine, danas je gostovala u Mostarskoj panorami radija Herceg-Bosne.

Prva žena u povijesti hrvatskog Sveučilišta svakako će imati pune ruke posla, a najavila je i pompozne planove, ali i prijedloge rješenja brojnih problema.

U intervjuu Mostarske panorame s rektoricom možete poslušati njezine planove za Sveučilište, koga je izabrala za svoj tim koji će joj pomagati, kako riješiti goruće pitanje financiranja Sveučilišta. Je li Sveučilište u Mostaru primijenilo Bolonju i ispunilo iščekivanja, i sl.

''Mislim da je Sveučilište spremno za nove izazove'' rekla je na početku intervjua rektorica Ostojić, ono što nova rektorica planira je za početak osnivanje Centara izvrsnosti koje će osnažiti znanost, osnivanje Sveučilišnog centra za sveživotno učenje što je uvjet izgradnje društva, osnivanje Tehnološkog parka. Planiraju se otvoriti i pojedini kolegiji na engleskom jeziku kako bi sveučilište steklo preduvjet internacionalizacije Sveučilišta

''Jasno je da rad jamči očuvanje, a stalni razvoj sigurnost Sveučilišta. Ako se zadržimo na ovom što jesmo drugi odoše naprijed'', rekla je između ostalog rektorica Ostojić.

Kopirati
Drag cursor here to close