Virtualni dani karijera

Regionalni online sajam za zapošljavanje od 21. do 28. listopada

Sci-Tech / Flash | 21. 10. 2015. u 07:00 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveći regionalni online sajam za zapošljavanje bit će održan na adresi www.dankarijera.comod 21. do 28. listopada, u organizaciji tri najposjećenija portala za zapošljavanje u regiji –Posao.ba (Bosna i Hercegovina), Infostud.com (Srbija) i MojPosao.net (Hrvatska).

Online kanali u BiH su se pokazali kao glavni izvor traženja posla (79 posto) kada su u pitanju mlađe osobe koje traže posao u dobi 18-34 godine, rezultati su velike studije o mobilnosti radne snage koju je Posao.ba proveo tijekom 2014. godine u suradnji sa Boston Konsalting Grupom i mrežom vodećih svjetskih portala za zapošljavanje The Network.

Tome u prilog govori i činjenica da Virtualni dani karijere i znanja (VDKZ) već tradicionalno svake godine privuče veliki broj posjetitelja iz BiH i regije, a samo prošle godine zabilježeno je preko 200.000 jedinstvenih posjetitelja u osam dana trajanja sajma, koji su imali priliku upoznati se s poslodavcima i njihovom ponudom otvorenih radnih mjesta.

Kao i prethodnih godina poslodavci će svim posjetiteljima sajma predstaviti vrijednosti svojih kompanija i očekivanja od svojih budućih zaposlenih. Pored vodećih poslodavaca iz regije, koji će tijekom sajma imati priliku otkriti nove talente i ojačati svoj tim, i ove godine će se na sajmu predstaviti i regionalne edukativne ustanove, koje će posjetiteljima približiti mogućnost dodatnog obrazovanja i profesionalnog usavršavanja budući da je na tržištu rada sve prisutnija potreba za stjecanjem novih znanja i dodatnih vještina.

Tijekom osam dana trajanja sajma posjetitelji će 24 sata dnevno iz svojih domova moći „obilaziti“ štandove poslodavaca i upoznati se s aktualnim ponudama poslova, kao i sa izborom edukacija i obuka važnih za razvoj karijere. Osim toga, moći će direktno putem chat opcije komunicirati s predstavnicima izlagača i moći će prisustvovati webinarima koje će pojedini izlagači organizirati. Posjetitelji sajma će imati priliku sudjelovati i u nagradnoj igri koju Posao.ba organizira u partnerstvu s Imtecom.

Neke od kompanija koje će se predstaviti na ovogodišnjem sajmu su Lidl, Nestlé Adriatic, UniCredit Bank Mostar, UniCredit Bank Banja Luka, Robot General Trading, DevLogic, Ernst & Young i mnoge druge kompanije iz regije.

Kopirati
Drag cursor here to close