Beta verzija

Redizajnirani Skype 8.0 stigao na Android

Sci-Tech / Flash | 12. 06. 2017. u 11:37 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Microsoft je početkom ovog mjeseca postavio novu inačicu Skypea u Google Play trgovinu. Nova inačica još uvijek nije za svakoga jer još uvijek nosi Beta oznaku što u prijevodu znači kako se mogu očekivati i iznenadne greške u radu aplikacije.

No, oni hrabriji kojima posao ne ovisi o Skypeu mogu već sada preuzeti novu inačicu i isprobati je. Odmah na prvu vidljivo je kako se Microsoft bacio u redizajn korisničkog sučelja, koje je sada modernije i lakše za uporabu, javlja Bug.hr.

Sučelje je podijeljeno u tri dijela –Highlights, Chats i Capture. Highlights podsjeća na Stories iz Snapchata i omogućava dijeljenje najbitnijih trenutaka tijekom dana (fotografije i video) s prijateljima, ali i postavljanje na druge lokacije – poput YouTubea, Google Drivea, OneDrivea, WhatsAppa, Vibera i dr.

Chats se podrazumjeva sam po sebi, tu se odvija sva komunikacija s odabranim kontaktima. Dopisivanja mogu biti individualna i s više korisnika, odnosno grupna.

Capture omogućava snimanje fotografija i videa izravno iz aplikacije, a kreirani materijali se mogu prema potrebi i dodatno urediti (tekst, emotikoni…) te potom poslati određenom kontaktu.

Kako bi objasnio najveće razlike između starog i novog Skypea, Microsoft je kreirao i posebni video koji možete vidjeti u prilogu. U slučaju da vam se viđeno svidjelo, Beta inačicu Skypea možete preuzeti ovdje, a jedini je preduvjet da imate Android uređaj s novijom inačicom Androida (min. Marshmallow).

Korisnici iOS, macOS i Windows platformi još će se morati neko vrijeme strpjeti.

Kopirati
Drag cursor here to close