2016/2017

Raspisan natječaj za UWC stipendije

Sci-Tech / Flash | 18. 01. 2016. u 09:30 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

UWC Nacionalni odbor BiH raspisuje natječaj za dodjelu stipendija za pohađanje Koledža ujedinjenog svijeta (United World Colleges-UWC). Natječaj je namijenjen učenicima drugih razreda četverogodišnjih srednjih škola u BiH, a dodijelit će se ukupno 35 stipendija.

Puna stipendija pokriva troškove dvogodišnjeg školovanja prema programu Međunarodne mature (International Baccalaureate Diploma Programme, IB DP) uključujući troškove smještaja, prehrane, udžbenika i školskog pribora.

Aplikacije se primaju do 18. veljače 2016.

Nakon provedene selekcije najuspješnijim kandidatima će biti dodijeljeno 30 stipendija za pohađanje UWC Mostar, te po jedna stipendija za UWC Adriatic (Italija), UWC Atlantic College (Velika Britanija), UWC Dilijan (Armenija), UWC Li Po Chun (Hong Kong, Kina), UWC Robert Bosch (Njemačka).

UWC traži učenike koji su društveno zreli i moralno odgovorni, a pogodan kandidat je učenik koji je uspješan u školi i ima široko polje izvannastavnih interesa. Bitne osobine uključuju sposobnost tolerancije prema fundamentalno drugačijim mišljenjima i stavovima, a iskustvo je pokazalo da su tijekom selekcije najuspješniji oni učenici koji dolaze s jasnom slikom o ciljevima UWC pokreta i jakim osobnim motivom da im doprinesu, priopćeno je.

Nakon stjecanja IB DP diplome, učenicima UWC koledža nudi se široki spektar stipendija za sveučilišta u inozemstvu, a tijekom školovanja osigurano im je i sveučilišno savjetovanje.

Za sve informacije i aplikacije posjetite www.uwcmostar.ba

Kopirati
Drag cursor here to close