Za tržište JI Europe

Radiochirurgia Zagreb dobila dozvolu Ministarstva zdravstva za početak rada

Sci-Tech / Flash | 26. 12. 2016. u 14:41 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radiochirurgia Zagreb, najsuvremenija poliklinika za dijagnostiku i liječenje karcinoma radioterapijom, radiokirurgijom i kemoterapijom u jugoistočnoj Europi, dobila je dozvolu za rad od Ministarstva zdravstva RH i počinje raditi 27. prosinca u Svetoj Nedelji kod Zagreba, izvijestili su iz te poliklinike.

Za Radiochirurgiu Zagreb nedavno je isporučen najmoderniji uređaj za liječenje karcinoma radiokirurgijom - Varian EDGE, prvi takav u ovom dijelu Europe. Radiochirurgia Zagreb prva u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe nudi tzv. screening - pregled koji omogućava rano otkrivanje raka pluća s pomoću vrhunskog uređaja za CT uz minimalnu dozu zračenja., piše HRT.

Poliklinika nudi i druge preglede za rano otkrivanje karcinoma poput magnetne rezonancije dojke i virtualne kolonoskopije. Također, ističu iz Radiochirurgie Zagreb, usluge poliklinike planiraju se staviti na tržište državnoga i privatnog osiguranja u cijeloj jugoistočnoj Europi.

Posebnost radiokirurgije je u tome što se liječenje obavlja snopom visoko preciznih te posebno usmjerenih i doziranih zraka koje uništavaju sam karcinom bez rezanja i bez krvi, uz minimalno oštećenje okolnog tkiva. Klinika raspolaže s uređajem za CT ultra niske doze zračenja, velike brzine s 384 rekonstruirana sloja, MR uređajem jačine 3T te ultrazvukom najnovije generacije.

Kopirati
Drag cursor here to close