Četvrta generacija

Quick Charge 4.0: S pet minuta punjenja do pet sati razgovora

Sci-Tech / Flash | 18. 11. 2016. u 11:31 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Usporedo s predstavljanjem Snapdragona 835, Qualcomm je predstavio i četvrtu generaciju Quick Chargea. Nova generacija u usporedbi s prethodnom, trećom generacijom donosi brojna poboljšanja.

Naime, prema podacima proizvođača Quick Charge 4.0 je za 20% brži od Quick Chargea 3.0, a od prve generacije čak 2,5 puta. Pored veće brzine punjenja nova generacija donosi i za 30% bolju efikasnost, što u prijevodu znači da troši manje energije te da se sam uređaj manje zagrijava tijekom punjenja, javlja Bug.hr.

Qualcomm navodi kako se baterija kapaciteta 2.750 mAh nakon pet minuta na punjaču može napuniti dovoljno za do pet sati razgovora. Nadalje, Quick Charge 4.0 donosi i poboljšanu sigurnost putem INOV (Intelligent Negotiation for Optimum Voltage) funkcionalnosti koja vodi računa da se baterija prilikom punjenja ne prepuni te da se kablovi i konektori tijekom procesa punjenja baterije ne oštete.

Qualcomm je istakao kako je od prve pojeve Quick Charge tehnologije (2013. godine) ona danas prihvaćena od više od 150 tvrtki diljem svijeta te kako je implementirana u preko 600 milijuna različitih proizvoda, od mobitela do dronova, kamera, VR Uređaja i drugih uređaja.

Prve uređaje koji će stići s podrškom za Quick Charge 4.0 možemo očekivati u prvoj polovini 2017. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close