Medicinske sestre

Projekt uspostave patronažne zdravstvene službe u Tomislavgradu

Sci-Tech / Flash | 30. 05. 2017. u 11:12 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon odrađene teoretske nastave četiri medicinske sestre Doma zdravlja Tomislavgrad obavile se praktični dio patronažne službe u okviru koje su u ponedjeljak posjetile osam pacijenata na području Tomislavgrada.

Uspostava patronažne zdravstvene službe Doma zdravlja Tomislavgrad provodi se u suradnji sa švicarskom Fondacijom Fani i Federalnim ministarstvom zdravstva.

Po riječima više medicinske sestre Julije Barišić, djelatnice Doma zdravlja Tomislavgrad praktičnu nastavu obavile se u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, pod mentorstvom medicinskih sestara iz Maribora, magistara sestrinstva iz Švicarske te liječnika specijalista iz SKB Mostar.

''Po završetku teoretskog dijela, proveden je praktični dio nastave u okviru kojeg smo, pod nadzorom svojih mentorica, a radi se o sestrama iz medicinske ustanove iz Maribora koja je poznate po organiziranosti svoje patronažne službe, išle u kućne posjete pacijentima svih dobnih kategorija, od kroničnih bolesnika do novorođenčadi'', kazala je sestra Barišić.

Dodala je kako je cilj Doma zdravlja Tomislavgrad uspostaviti patronažnu službu u okviru koje će se korisnicima izvan zdravstvenih ustanova pružati preventivna zdravstvena zaštita, te poticati stanovništvo na očuvanje i unapređenje vlastitog zdravlja, posebno u najosjetljivijim razdobljima života kao što je trudnoća, babinje te u posebnim stanjima i okolnostima kao što su kronična bolest, invaliditet, starost ili loša socijalna situacija.

Kopirati
Drag cursor here to close