Mostar

Projekt SPARKreators - donacija 500 robota osnovnim školama u BiH

Sci-Tech / Flash | 25. 01. 2017. u 12:40 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga Hello World (SPARK school), kao jedna od najstarijih članica SPARK grupacije, aktivno želi doprinijeti poboljšanju formalnog i neformalnog obrazovanja u području robotike, automatike i programiranja. Vođeni tom idejom odlučili su pokrenuti projekt SPARKreators, u sklopu kojeg će donirati preko 500 mBot robota osnovnim školama i udrugama koje u opisu svojih aktivnosti uključuju rad s djecom diljem Bosne i Hercegovine.

Cilj ovog projekta je da djeca od najranije dobi steknu znanja u tzv. STEM zanimanjima, što je zapravo akronim sastavljen od riječi science, technology, engineering and mathematics (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika). Učenjem kroz igru žele motivirati djecu na usvajanje znanja iz navedenih zanimanja koja će imati priliku pokazati na organiziranim natjecanjima u sklopu SPARKreators Lige.

SPARKreators ligu provodit će SPARK school u suradnji sIRIM-om (Hrvatska) i EXIT centrom (Banja Luka, BiH). Ligom želimo ukloniti probleme poput nemogućnosti učenika da nauče programirati, dodati robotiku i automatiku u stalne kurikulume u školama i osigurati sve što je potrebno da učenici počnu kodirati interaktivne igre, zanimljive aplikacije i dinamične animacije.

Zahvaljujući donaciji cijele franšize Croatian Makers lige Instituta za Razvoj i Inovativnost Mladih - IRIM - osnovanog od strane Nenada i Rujane Bakić, imaju sva potrebna znanja za provedbu jednog ovako važnog projekta.

Također, svu potrebnu imaju imamo zahvaljujući privatnoj donaciji osnivača SPARKa.

''Procjenjujemo da će u projekt biti uključeno najmanje 100 škola, te da ćemo ovim projektom doprinijeti smanjenju jaza između obrazovnog sektora BiH i razvijenih zemalja. Prije svega, želja nam je mladima dati najvažnije alate za budućnost - samosvjesnost, kritičko promišljanje, tehnološku pismenost i moderni pristup učenju. Tehnička znanja su jako vrijedan alat s kojim mladi ljudi mogu razvijati vlastite poduzetničke projekte. Želimo ih educirati i inspirirati na kreiranje novih linija koda'', poručili su iz SPARK-a.

Prijave na SPARKreators ligu otvorene preko aplikacijske forme, pravilnik i detalje o ligi možete pročitati na web stranici. Prijave zatvaramo 8.2.2017. u 16 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close