Ludilo ide dalje

Proglašena fetva protiv Pokemona

Sci-Tech / Flash | 20. 07. 2016. u 11:18 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najviše vjersko tijelo Saudijske Arabije obnovilo je fetvu staru 15 godina protiv igrice o Pokemonima, prenijeli su danas državni mediji.

Glavno tajništvo Vijeća visokih vjerskih učenjaka objavilo je da je obnovio dekret iz 2001. godine protiv igre s kartama o Pokemonima, kao odgovor na pitanja koja je dobio od vjernika, prenosi Srna.

Nova Nintendova igrica za mobilne telefone postala je preko noći planetarni hit. Sudionici u ovoj igri u stvarnom svijetu jure i sakupljaju mala čudovišta - Pokemone uz pomoć svojih pametnih telefona.

Saudijsko vjersko Vijeće objavilo je da mutacije bića iz igrice, koja imaju specifične moći, predstavljaju jeres jer promoviraju teoriju prirodne evolucije.

"Šokantno je što djeca toliko koriste riječ 'evolucija'", navodi se u fetvi i dodaje da igrica sadrži još neke elemente koje zabranjuje islamski zakon, poput "politeizma protiv Boga kroz multiplikaciju božanstava i kockanje, što Bog zabranjuje u Kuranu i što podsjeća na vino i idole".

U fetvi se dodaje da simboli u igrici promoviraju japansku religiju šinto, kršćanstvo, masoneriju i "globalni cionizam".

Kopirati
Drag cursor here to close