Atrakcija

Pretvorili zvjezdarnicu u R2D2-a

Najveći R2D2 robot na svijetu osvanuo je prošloga ljeta u njemačkom gradu Zweibrückenu, no ova zanimljiva informacija tek je sada poharala medije i društvene mreže.
Sci-Tech / Flash | 25. 03. 2019. u 09:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovih dana društvenim se mrežama širi slika "najvećeg R2D2 robota" na svijetu. Omiljeni lik iz Ratova zvijezda, filmskog serijala Georgea Lucasa, bio je inspiracija za redizajn kupole zvjezdarnice u njemačkom gradu Zweibrückenu, a vrlo zabavne slike ovog makeovera sada je moguće naći po cijelom Internetu.

No, priča i nije tako svježa iako se tek ovih dana proširila po društvenim mežama. Bojanje zvjezdarnice na zapadu Njemačke, u blizini granice s Francuskom, zapravo je obavljeno još prošloga kolovoza, piše Bug.hr.

Ideja je došla od profesora Huberta Zitta koji u ovoj zvjezdarnici redovito drži predavanja. On je, uz pomoć jednog stručnjaka za bojanje, ponešto rodbine i studenata volontera prionuo na posao, te kupoli u roku od pet dana dao novi izgled.

Isto tako, ovo nije prvi puta da je netko kupolu opservatorija obojao da sliči na R2D2-a – jer oblik ovih građevina na to jednostavno "zove". Sjetili su se toga još 2010. godine u američkoj saveznoj državi Minnesoti gdje je zvjezdarnica Goodsell tada doživjela sličnu preobrazbu, no niti izbliza ovako kvalitetnu, piše Bug.hr.

 

Kopirati
Drag cursor here to close