Hear.me

Predstavnici studentskih radijskih postaja okupili se u Mostaru

Sci-Tech / Flash | 02. 12. 2016. u 13:03 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trinaesti seminar "Hear.me", na kojem su se okupili predstavnici studentskih radijskih postaja iz Zagreba, Splita, Dubrovnika, Podgorice, Ljubljane i Mostara, otvoren je u petak na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

U fokusu mostarskog skupa bit će formiranje zajedničke online platforme preko koje će studenske radijske postaje iz regije razmjenjivati svoje sadržaje.

"Nadam se da će ovaj seminar pomoći studentima u razmjeni ideja te da će potaknuti na stvaranje zajednička online platforme koja će poboljšati standard radijskih programa", kazao je u izjavi za novinare pročelnik studija novinarstva na mostarskom Filozofskom fakultetu Ilija Musa.

Okupljanje studentskih radijskih postaja "Hear.me" održava se dva puta godišnje, a ovo je prvi put da je Mostar domaćin.

"Pored razmjene iskustava i ideja, ovom prilikom obilježit ćemo i prvi rođendan mostarskog studentskog radija "Treći". Moram reći i to da naš radio više nije najmlađi, radio Kampus iz Splita preuzeo je tu titulu", kazala je glavna urednica "Trećeg" Maja Ereš.

Prvog dana seminara pomoćnica direktora za emitiranje Regulatorne agencije za komunikaciju Helena Mandić govorila je o regulaciji radijskog emitiranja u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close