alergen

Predstavljena mobilna aplikacija za mapiranje staništa ambrozije

Sci-Tech / Flash | 17. 06. 2016. u 11:25 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatsko društvo za alergologiju i kliničku imunologiju Hrvatskog liječničkog zbora predstavilo je u petak mobilnu aplikacija "Alergični" za mapiranje staništa ambrozije sa ciljem olakšavanja problema sugrađanima koji pate zbog izloženosti tom najraširenijem alergenu.

Besplatna aplikacija namijenjena je korisnicima pametnih telefona na Android i iOS platformama, a omogućuje fotografiranje i prijavu staništa ambrozije koje će zatim biti prijavljeno nadležnoj jedinici lokalne i regionalne samouprave, istaknuto je na konferenciji za novinare u sklopu pokretanja javnozdravstvene akcije "Alergični na alergije".

Aplikaciju "Alergični" razvilo je Hrvatsko društvo za alergologiju i kliničku imunologiju u suradnji s domaćom farmaceutskom tvrtkom JGL. Korištenje je iznimno jednostavno - dovoljno je da korisnik svojim pametnim telefonom fotografira područje pod ambrozijom, a aplikacija će fotografiju s točnom geolokacijom ucrtati na kartu. Sve fotografije lokacija zaraslih u ambroziju bit će vidljive u aplikaciji, ali i na interaktivnoj karti Hrvatske, objavljenoj na službenoj web stranici akcije - alergicni.com.

Na službenoj web stranici akcije - www.alergicni.com korisnici mogu pronaći informacije o alergijama, vijesti u borbi protiv ambrozije, peludni kalendar te informacije o proizvodima JGL-a koje pomažu u borbi protiv alergijskih simptoma, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close