Sveobuhvatan udžbenik

Predstavljanje knjige Ante Kvesića ''Kirurgija''

Sci-Tech / Flash | 23. 05. 2016. u 10:53 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu XIII. simpozija iz dječje kirurgije i urologije, održat će se predstavljanje knjige „ Kirurgija“ autora Ante Kvesića i suradnika u petak, 27. svibnja 2016. godine u 20.00 sati u Svečanoj dvorani „Queen“ Hotela Mepas, priopćeno je iz SKB Mostar.

Knjiga „Kirurgija“ je namijenjena ponajprije studentima medicinskih fakulteta, specijalizantima opće kirurgije i pojedinih kirurških struka te liječnicima obiteljske medicine koji često moraju skrbiti o kirurškom bolesniku.

Knjiga predstavlja sveobuhvatan udžbenik iz medicinske kirurgije s 10 kirurških cjelina na kojoj je radilo 13 suradnika i 50 koautora.

Pored edukativnog karaktera, knjiga ima i veliki značaj za hrvatski narod jer, kako je autor istaknuo u Predgovoru, narod koji drži do sebe i koji mari za to da ga i drugi narodi poštuju, ponajprije vodi brigu o svojemu identitetu: svojoj povijesti, kulturi, svome jeziku, obrazovanju, znanosti..., o svojoj budućnosti. Budući da je medicina dio znanosti, brinući se za medicinu i njegujući medicinski izričaj, brinemo se za svoj narod višestruko.

Knjigu će predstaviti: prof. dr. sc. Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH, mons. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski, prof. dr. sc. Ljerka Ostojić, rektorica Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. sc. Milenko Bevanda, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. sc. Bojan Biočina, predstojnik Klinike za kardijalnu kirurgiju KBC Zagreb, prof. dr. sc. Josip Paladino, Klinika za neurokirurgiju KBC Zagreb, prof. dr. sc. Ante Kvesić, ravnatelj SKB Mostar i Anđa Raič, prof., u ime izdavača Medicinske naklade iz Zagreba.

Kopirati
Drag cursor here to close