Socijalni rad

Povijesni trenutak u Mostaru: Najmlađi studij tiskao prvi znanstveni časopis

Sci-Tech / Flash | 19. 12. 2014. u 17:32 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi časopis u BiH posvećen socijalnom radu ''Socijalne teme'' predstavljen je u HKD herceg Stjepan Kosača u Mostaru,a za njegovu realizaciju zaslužna je Udruga Pro Scientia iz Mostara.

Urednici ovog časopisa su znanstvenici iz raznih dijelova Europe, a i svijeta. ''Okupili smo znanstvenike vrlo visokog kalibra koji će omogućiti da taj časopis ide sve bolje i bolje'', rekao je urednik časopisa Josip Janković.

Ističe kako su na člancima koji su objavljeni u časopisu radili mladi socijalni radnici uz suradnju starijih iskusnih kolega profesora. Na ovaj način ističe Janković mladi će naći svoje mjesto u znanosti i u pisanju znanstvenih radova. Janković kaže kako će ovim Mostar dobiti jedan sveučilišni centar za edukaciju socijalnih radnika.

''Mostarski studij socijalnog rada je najmlađi studij u BiH, a prvi je tiskao prvi znanstveni časopis Socijalnog rada u povijesti BiH'', rekao je Janović.

Predsjednica Udruge "Pro Scientia" Marija Žilić kazala je kako je cilj spomenute udruge baviti se širim područjima znanosti socijalnog rada, organiziranjem edukacija, projekata i programa s ciljem adekvatnog pružanja pomoći obitelji, djeci i mladima. Dodala je da je časopis "Socijalne teme" tiskan u 100 primjeraka.

Kopirati
Drag cursor here to close