Vježba

Potraga za nestalim zrakoplovom na području Livna

Sci-Tech / Flash | 16. 10. 2015. u 15:24 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu radionice koju je organiziralo Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije(HBŽ) danas je održana vježba pod nazivom "Potraga za nestalim zrakoplovom“ na letjelištu Brda, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

U prostorijama aerokluba Livno na letjelištu Brda održano je i uvodno predavanje o organizaciji potrage za nestalim zrakoplovom koje je predvodio voditelj vježbe ispred Gorske službe spašavanja u Bosni i Hercegovini, pročelnik HGSS Čitluk, Žarko Pehar. Istaknuo je kako je kroz ovu vježbu plan bio da se simulira pad aviona kako bi se prvenstveno pronašlo mjesto pada, zatim pronalazak pilota.

Vježbom se provjerilo aktiviranje, zatim uvježbavanje i koordinacija između lokalnih operativnih snaga. Aktivni sudionici današnje vježbe bili su Oružane snage BiH, Specijalna policija MUP K10, Uprava za civilnu zaštitu, Civilna zaštita Livno, Crveni križ Livno, Gorska služba spašavanja HBŽ, Gorska služba spašavanja Jablanica, Gorska služba spašavanja Čitluk, Gorska služba spašavanja Mostar, Gorska služba spašavanja Srebrenik, ekipa Hitne pomoći Livno, članovi aerokluba Livno, lovačka udruga Cincar, planinarsko ekološko društvo Borova Glava i Federalna uprava civilne zaštite – Sektor za organizaciju deminiranja i uništavanja NUS-a.

Vježba je bila uspješna prema riječima voditelja potrage, Žarka Pehara, a s tim su se složili i ostali sudionici vježbe.

Kopirati
Drag cursor here to close