Vlada HNŽ

Potpisani ugovori za studente dobitnike stipendije i smještaja u studentski dom

Sci-Tech / Flash | 28. 01. 2014. u 11:52 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpisivanje ugovora za studente dobitnike stipendije i smještaja u studentski dom za akademsku 2013./2014. godinu upriličeno je danas u zgradi Vlade Hercegovačko-neretvanske županije u Mostaru.

Stipendisti, njih 270 dobilo je po 150 konvertibilnih maraka (KM) mjesečno, a subvencije za dom, njih 24 po 180 KM mjesečno.

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a Zlatko Hadžiomerović kazao je kako ove godine ukupno stipendiraju preko 900 studenata.

- Kada govorimo o ulaganju u visokom školstvu nije to samo ulaganje kroz Sveučilište i Univerzitet u vidu grantova, ja bi volio da je to i trezorsko poslovanje, ali nadamo se da će se nekad poboljšati financijska situacija pa da ćemo biti u prilici da i taj problem riješimo. Međutim, ulaganja u obrazovanje, u studente je ulaganje u budućnost ove države - istaknuo je Hadžiomerović.

- Drago mi je što i treću godinu za redom stipendiramo studente te im s ovim malim iznosom možemo pripomoći u studiranju - kazao je premijer HNŽ-a Denis Lasić ističući kako će se potruditi da ta primanja budu što redovitija.

Ministar financija Samir Hadžihusejinović naglasio je kako će se potruditi da obveze prema studentima izvršavaju na vrijeme kako studenti ne bi imali štete po tom pitanju.

Kopirati
Drag cursor here to close