razvijajte društvo

Poruka mostarskim studentima: Ne idite iz BiH, učite i radite

Sci-Tech / Flash | 31. 03. 2016. u 12:53 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović izjavio je kako je bosanskohercegovačkom društvu potreban radikalan zaokret u nastojanju da se osigura bolji život za sve stanovnike naše zemlje.

Mehmedović je u izjavi za novinare prije predavanja "Problemi i rješenja u perspektivi BiH", koje je održao studentima Ekonomskog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić", rekao kako je jasno da Bosni i Hercegovini nedostaju lideri i moralni kadrovi koji će zemlju izvesti na pravi put.

''Treba nam moralna obnova društva i moralni kadrovi koji će ispred osobnog interesa staviti opći interes, a osobni će onda doći sam po sebi. Najveća prepreka na putu za bolju budućnost je kompleksna politička situacija i nedostatak liderstva među čelnim ljudima političkih stranaka. Treba imati hrabrosti pri donošenju radikalnih odluka, jer nema treba radikalni zaokret, u prvom redu u politici, ali i u svim drugim segmentima društva'', istaknuo je Mehmedović.

Po njegovim riječima, velika je uloga obrazovnih institucija koje moraju odgojiti buduće generacije koje će biti spremne boriti se za BiH.

''Moja poruka, koju ću poslati mostarskim studentima, je da ne trebaju ići iz Bosne i Hercegovine. Treba učiti, raditi, uključiti se u sve elemente društva i razvijati ga na temeljima demokratskih principa kako bismo postali slobodno, demokratsko društvo, zasnovano na načelima Europske unije'', zaključio je Mehmedović.

Kopirati
Drag cursor here to close