Projekt

Poruka mira iz Mostara predstavljena u Nevesinju

Sci-Tech / Flash | 12. 12. 2016. u 23:17 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija lokalne demokratije Mostar u suradnji sa neformalnom grupom mladih iz Nevesinja, u okviru projekta 'Moj grad – grad mladih', u ponedjeljak je u SŠC 'Aleksa Šantić' održala pres konferenciju na kojoj su predstavljene aktivnosti projekta, kao i suradnja mladih uspostavljena kroz ovaj projekat.

Tijekom šest mjeseci trajanja ovog projekta, Agencija lokalne demokratije Mostar aktivno je radila na jačanju svijesti mladih iz lokalnih zajednica za prevazilaženje podijeljenosti i jačanje povjerenja među mladima iz četiri općine - Mostara, Nevesinja, Prijedora i Sanskog Mosta, navodi radio Nevesinje.

Jedan od rezultata ovog projekta je postavljanje vanjske rasvjete u krugu SŠC 'Aleksa Šantić' u Nevesinju. Konferenciji su prisustvovali predstavnici lokalne vlasti, nevladinog sektora i Srednjoškolskog centra.

Zamjenik načelnika Milutin Samardžić u ime lokalne zajednice zahvalio se svima koji su doprinijeli da se ovaj projekat provede u Nevesinju. Postavljanje vanjske rasvjete u krugu Centra ne samo da uljepšava objekat, nego je značajno i zbog sigurnosti učenika – istaknuo je Samardžić.

On je dodao da će u budućnosti svi projekti koji su vezani za unapređenje međuljudskih odnosa imati punu podršku Općine Nevesinje. Nedžad Vuk iz Uprave Grada Mostara rekao je da je projekat 'Moj grad – grad mladih', koji se počeo realizirati 2014. godine, opravdao svoje ime 'Pro budućnost'.

"Ovaj projekat prenosi poruku mira na najjednostavniji način uvažavajući svakoga čovjeka pojedinačno i njegovu religijsku opredijeljenost ukazujući na značaj mira i univerzalne dobrote čovjeka", istaknuo je Vuk.

Dženana Dedić iz Agencije lokalne demokratije iz Mostara naglasila je da će ovaj projekat trajati do rujna 2017. godine i da će se nastaviti i u budućnosti, u cilju uspostavljanja dijaloga i kulture zajedničkog življenja.

Koordinator projekta Aleksandra Kravić rekla je da je u prethodne dvije godine implementacije Projekta 'PRO – Budućnost' na području Grada Mostara i Općine Nevesinje realizirano niz aktivnosti koje su pozitivno uticale na zbližavanje djece iz ove dvije općine.

Kopirati
Drag cursor here to close