Microsoft BiH

Pokrenut projekt za modernizaciju nastavnog procesa u bh. školama

Sci-Tech / Flash | 12. 10. 2015. u 10:07 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Microsoft BiH u saradnji s Fondom Ujedinjenih naroda za djecu (UNICEF) službeno je pokrenula Projekt ''Upgrade your school'' koji ima za cilj modernizaciju i unapređenje nastavnog procesa u osnovnim i srednjim školama u BiH.

U sklopu Projekta organizirani su IT treninzi na devet lokacija, za 285 nastavnika i profesora obrazovnih institucija koje su dobile kabinete.

Poseban fokus Projekta usmjeren je prema školama koje su pogođene prošlogodišnjim poplavama, a nakon što je Europska unija kroz EU Program za oporavak od poplava financirala donaciju 660 Windows 8.1 tableta, projektne aktivnosti su nastavljene proteklog vikenda u Prometnoj i elektro školi Doboj gdje su zaposlenici Microsofta radili na nadogradnji školskih kompjutera i instaliranju Windows 10 operativnog sistema.

‘’Korištenje najnovijeg Windows 10 sustava će partnerskim školama i njihovim nastavnicima i učenicima omogućiti unapređenje njihovih znanja i vještina, a ovu priliku smo iskoristili da im predstavimo najnovije i najbolje karakteristike’’, istaknuo je direktor Microsoft BiH Omar Krivošija, te podsjetio da su škole u poplavljenim područjima doživjele ozbiljne štete u pogledu infrastrukture, ali i kompletne IT opreme.

Najavio je nastavak Projekta i u narednim mjesecima. Naglašavajući kako su prvi kontakti ostvareni u svibnju ove godine, direktor JU Prometna i elektro škola Doboj Spasoje Vasiljević naveo je da će sve projektne aktivnosti umnogome pomoći podizanju kvaliteta nastave.

‘’Kao obrazovna institucija imamo obavezu da stalno unapređujemo nastavni proces i povećavamo aktivnost učenika u nastavi, a mogućnosti koje nam pruža donirana oprema su upravo takve, te se nadam da će nam znatno olakšati put do postavljenih ciljeva’’, rekao je Vasiljević.

Kopirati
Drag cursor here to close