Vrtoglave brojke

Pogledajte koliko zarađuje Angela Ahrendts, najplaćenija osoba u Appleu

Sci-Tech / Flash | 07. 01. 2016. u 14:00 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka komisija za vrijednosne papire (SEC) objavila je Appleov dokument koji sadrži privremene financijske podatke o poslovanju kompanije u 2015. godini.

Osim poznatih prodajnih rezultata i ostalih informacija za dioničare, u njemu se nalaze i javnosti uvijek zanimljivi podaci o zaradi najplaćenijih osoba unutar Appleove uprave.

Prvi čovjek Applea, Tim Cook, protekle je godine zaradio nešto više od 10 milijuna dolara. Od toga plaća iznosi okruglih 2 milijuna, a bonus 8 milijuna USD, javlja Bug.hr.

No, iako obnaša najodgovorniju funkciju, CEO nije i najpaćenija pozicija unutar ove kompanije. Za titulu najbolje plaćenog menadžera i ove se godine izborila Angela Ahrendts, direktorica zadužena za maloprodaju. Ona je uprihodila 25,8 milijuna dolara (milijun u plaći i ostatak u bonusima i dionicama).

Nakon nje na ljestvici slijedi Luca Maestri, financijski direktor, koji je zaradio ukupno 25,3 milijuna dolara. Eddy Cue (potpredsjednik za softver i usluge), Dan Riccio (potpredsjednik za hardver i inženjerstvo), te Bruce Sewell (glavni odvjetnik u Appleu), u protekloj su godini zaradili svaki nešto više od 25 milijuna dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close