Posebna stranica

Pogledajte kako je prema Googleu izgledala 2014. u pretraživanju

Sci-Tech / Flash | 20. 12. 2014. u 12:15 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Globalna slika interesa za pretraživanje određenih pojmova, događaja ili osoba još uvijek se najbolje može „skenirati“ kroz najpopularniju svjetsku tražilicu, pa evo kako je to izgledalo u 2014 godini...

Na početku se moramo „dohvatiti“ lagane digresije, jer Google sigurno neće 2014. pamtiti po dobrome, zbog brojnih udaraca koji su „primili“, ne toliko od konkurencije, jer tu su i dalje neprikosnoveni, koliko od Europske unije koja ih je pošteno „nagazila“, prenosi Zimo.co.

Možda se zbog toga u Googleu nisu potrudili pa „pogled u retrovizor“ kada je u pitanju pretraživanje na njihovim stranicama disperzirali barem na različite kontinente, kada već nisu lokalizirati najpretraživanije pojmove po zemljama...

Google je „godinu u pretraživanju“, kako je nazvana ova za tu prigodu posebno kreirana web stranica objavio uz poruku kako smo ove godine pretraživali „bilijune puta“ i pitanje „što to govori o nama“.

U osam područja; Sport, Naslovi, Slava, Znanost i tehnologija, Odlazak, Svakodnevni život, Web kultura i Popularna kultura, Google je izdvojio najveće priče godine koje su, naravno, vezane uz najpretraživanije pojmove iz svake od navedenih kategorija.

Ima tu doista zanimljivih podataka i pojmova, koje možete ukratko pogledati u priloženom videu, piše Zimo.co.

Kopirati
Drag cursor here to close