Globalni izazov

Počinje NASA-in Space Apps

Sci-Tech / Flash | 09. 04. 2015. u 10:39 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Globalni 'hackathon' koji se održava povodom NASA-inog izazova Space Apps 2015, na kojem će timovi tehnologa, znanstvenika, dizajnera, umjetnika, pedagoga, poduzetnika, programera i studenata širom planete surađivati koristeći javno dostupne podatke za dizajniranje inovativnih rješenja za globalne izazove u razdoblju od 48 sati, bit će otvoren u četvrtak u okviru Makedonskog centra za telekomunikacijske inovacije, javlja Makedonska informativna agencija (MIA).

Ovaj događaj je organiziran u 135 mjesta diljem svijeta, a Skoplje koordinira s deset mjesta (Skoplje, Tetovo, Ohrid, Bitolj, Zagreb, Beograd, Priština, Tirana, Beč i Ljubljana). Tim iz Makedonije je na ovaj način nagrađen jer je prošle godine osvojio drugo mjesto.

Međunarodni izazov Space Apps je projekt NASA-e koji se odigrava tijekom 48 sati u gradovima širom svijeta. Ideja projekta je da potakne kolaborativno rješavanje problema s ciljem da se kreiraju open-source rješenja koja će olakšati život i na Zemlji, ali i svemiru.

Ove godine bit će održano 25 izazova u četiri oblasti- Zemlja, svemir, ljudi i robotika. NASA je organizirala ovu globalnu suradnju zajedno s brojnim vladama i više od 100 lokalnih timova diljem svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close