Aviadarts-2015

Pobjednik Međunarodnog vojnog zrakoplovnog natjecanja kao nagradu dobit će automobil

Sci-Tech / Flash | 29. 07. 2015. u 07:09 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodno vojno zrakoplovno natjecanje Aviadarts-2015 održava se u Rusiji u sklopu Vojnih Igara, ili kako ih domaćini nazivaju ''prve svjetske Olimpijske igre''. Vojni zrakoplovi iz četiri zemlje natječu se u gađanju posebno konstruiranih meta bojevim streljivom i raketama.

U natjecanju koje se održava u središnjoj ruskoj regiji Ryzan sudjeluju borbene posade Rusije, Bjelorusije, Kazahstana i Kine.

Tijekom natjecanja koje traje do 15. kolovoza posade će koristiti letjelice ruske proizvodnje, bombardere, lovce, napadačke helikoptere, dalekometne transportne zrakoplove demonstrirajući svoje letačke i borbene vještine.

Zrakoplovi Su-30 i Su-25, helikopteri Mi-28 i transportni zrakoplovi IL-76, koristit će se u preciznom gađanju meta raketama i zrakoplovnim topovima. Iako će se koristiti bojevo streljivo, organizatori ističu kako Aviadarts nisu vojne vježbe, nego sportsko natjecanje, na kojemu će pobjedničke posade dobiti medalje i druge nagrade, među kojima su i vozila, prenosi RIA.

Na otvaranju je održana svečani vojni mimohod kojemu je nazočio zapovjednik ruskih zrakoplovnih snaga Viktor Bondarev.

U vojnom natjecanju sudjeluje 50 posada iz četiri zemlje sa 12 različitih vrsta zrakoplova i preko 100 pilota. Tijekom natjecanja piloti će koristiti tri vojna aerodroma u regijama Ryzan, Bryansk i Kaluga.

Žiri se sastoji od moderatora iz zemalja sudionica natjecanja, a vježbu će gledati promatrači iz deset zemalja među kojima su Egipat, Venezuela, Bahrein, Indija i Slovenija.

Kopirati
Drag cursor here to close