Široki Brijeg

Petodnevni edukativno-praktični kamp "Dani mladih inženjera"

Sci-Tech / Flash | 20. 08. 2014. u 09:09 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Udruge Inicijativa za Široki Brijeg, danas će u prostorijama širokobriješke Gimnazije biti otvoren petodnevni edukativno-praktični kamp pod nazivom "Dani mladih inženjera".

Kako je priopćeno iz Inicijative za Široki Brijeg, u radu kampa sudjelovat će oko 40 apsolvenata i asistenata elektrotehnike (smjer energetika) iz cijele regije (Banja Luka, Sarajevo, Istočno Sarajevo, Tuzla, Split, Zagreb, Novi Sad, Beograd i Osijek).

U sklopu kampa mladi inženjeri radit će na stvaranju novih ideja i projekata vezanih za iskoristivost energije u pozitivne svrhe.

Po riječima predsjednika Udruge Inicijativa za Široki Brijeg Igora Sliškovića, sudionici kampa će razgovarati o temama iz oblasti energetike, obnovljivih izvora energije, o učinkovitoj potrošnji električne energije, kao i o međusobnoj suradnji inženjera kao budućih nositelja razvoja društva.

Ovaj projekt podupiru Američko veleposlanstvo u BiH, Schneider Electric Hrvatska, Elektron d.o.o., TT kabeli, TEM Mandeks, PRO energy, Intera Tehnološki park, FEAL d.o.o i drugi.

Osim pohađanja predavanja stručnjaka iz područja energetike, studenti će posjetiti i značajnije energetske objekte u Hercegovini (cHE Čapljiina, Solarne elektrane Hodovo-Stolac, cHE Buško jezero, FEAL d.o.o., TT Kabeli, Miviko Cables, VE Kamensko-Voštane, KNX), navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close