Filozofski fakultet

Pavao Pavličić održao predavanje mostarskim studentima

Sci-Tech / Flash | 01. 06. 2017. u 11:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski akademik i književnik Pavao Pavličić održao je u četvrtak na mostarskom Filozofskom fakultetu predavanje na temu "Pučka i popularna književnost".

Profesor Pavličić kazao je uoči predavanja kako u književnoj enciklopediji postoje natuknice pučka i popularna književnost, ali nigdje se ne govori o njihovim međusobnim odnosima.

''Govorit ću o odnosima dva pojma koji su i povijesno ali i danas jako važni, o njihovom značenju, definicijama, korijenima i domašajima'', rekao je profesor Pavličić.

Dodao je kako svi sudjelujemo u popularnoj kulturi i književnosti, a nikad se ne pitamo što to zapravo znači.

Pavao Pavličić rođen je 1946. godine u Vukovaru. Na Filozofskom fakultetu zagrebačkoga Sveučilišta diplomirao je komparativnu književnost i talijanski jezik, a doktorirao je 1974. godine tezom iz područja metrike.

Više od četrdeset godina radi kao redoviti profesor na Odsjeku za komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Autor je više od četrdeset knjiga, a ističe se kao jedan od najpoznatijih pisaca kriminalističkih romana u Hrvatskoj. Od tih djela poznati su "Stroj za maglu", "Plava ruža" i "Umjetni orao".

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja.

Kopirati
Drag cursor here to close