e pa da vidimo

Parlamentarci u novom sustavu: Bit ćemo brži i učinkovitiji

Sci-Tech / Flash | 25. 01. 2016. u 12:03 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U oba doma Parlamenta Federacije BiH od 1. siječnja aktivna je intranet softverska platforma, koja ovoj instituciji omogućuje funkcionalnost s ciljem garancije demokracije, vladavine prava i ljudskih prava, što je obaveza Bosne i Hercegovine prema Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju.

Dokumenti o preuzimanju intranet sustava danas su uručeni predsjedavajućim domova Parlamenta Edinu Mušiću i Lidiji Bradari na svečanosti upriličenoj u sklopu projekta Projekta jačanja institucija vlasti i procesa u Bosni i Hercegovini (SGIP), koji financira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

''Suvremeni sustav komunikacije - intranet je važan u okviru reforme javne uprave, zahvaljujući kojem ćemo brže odgovoriti predstojećim obavezama'', kazao je predsjedavajući Zastupničkog doma Edin Mušić.

S obzirom na to da sustav omogućava brže i efikasnije primanje, protokoliranje, arhiviranje i slanje različitih materijala predsjedavajuća Doma naroda Bradara istaknula je da će to doprinijeti potpunoj automatizaciji rada odjela Pisarnice, te zamijeniti zastarjeli model uredskog poslovanja.

''Od početka siječnja koristimo ovaj sustav i već se vidi napredak. To će olakšati komunikaciju između nas i predlagača zakona, odnosno uštedjet će nam vrijeme, energiju i novac'', mišljenja je Bradara.

Intranet čine sadržaji s različitim pogodnostima, poput brzog pristupa dokumentima i stvaranju digitalne arhive te pregled svih aktivnosti Parlamenta.

''Uime vlade Sjedinjenih Američkih Država i USAID-ovog projekta izražavam zadovoljstvo zbog uspostave ovog sustava u nadi da će povećati odgovornost Parlamenta. Uvjereni smo da će osoblju pomoći da unaprijedi napore da donosi najbolja zakonska rješenja'', izjavio je direktor za demokratizaciju USAID-a u BiH Jaidev Singh na prezentaciji intranet sustava u Federalnom parlamentu.

Kopirati
Drag cursor here to close