dobrodošli

Otvorene prijave za 4. Startup Weekend Mostar

Sci-Tech / Flash | 29. 03. 2016. u 11:08 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

INTERA TP s veseljem objavljuje otvaranje prijava za četvrti Startup Weekend u Mostaru, koji će se održati od 22. do 24.04.2016. uz nagradni fond od nevjerojatnih 13.000 KM. Startup Weekend je planetarno prepoznat događaj gdje mladi imaju priliku raditi u timu na razvijanju poslovne ideje uz asistenciju mentora. Dosad je održano preko 2900 Startup Weekenda u preko 700 gradova u 150 država u svijetu.

Startup Weekend funkcionira po već ustaljenom modelu: svi imaju mogućnost da u petak navečer prezentiraju ideju, nakon čega se timovi formiraju oko najboljih ideja (odabranih od strane svih sudionika). Ostatak vikenda timovi rade na kreiranju poslovnog modela, kodiranju, dizajniranju i istraživanju tržišta, uz pomoć mentora koji su i sami iskusni poduzetnici. Vrhunac vikenda je nedjelja i pitching pred sucima, nakon čega slijedi selekcija i proglašenje pobjednika. Kao i dosad, Startup Weekend je fokusiran na poslovne ideje temeljene na informacijskim tehnologijama (IT), no to ne isključuje ideje iz bilo kojeg drugog područja koje u svom poslovnom modelu primjenjuju IT tehnologije. Također, prijaviti se mogu svi koji žele sudjelovati, bez obzira imaju li neku poslovnu ideju ili se samo žele priključiti nekom timu. Prijaviti se mogu developeri, dizajneri te svi ostali bez obzira na profesiju, koji imaju ideju ili žele doprinijeti nekom timu svojim znanjem i iskustvom.

Za sve sudionike osiguran je lokalni taksi prijevoz od centra grada do INTERA TP-a, a za one koji dolaze van Mostara, osigurali smo smještaj u petak i subotu navečer, kao i pokrivanje putnih troškova u visini cijene javnog prijevoza. Informacije o mentorima i sucima će biti dostupne uskoro, a prijaviti se možete na linku. Kupnja ulaznica u vrijednosti od 10€ se vrši putem Eventbrite-a, no ulaznice je moguće platiti i gotovinski svakim radnim danom do 16:00 u prostorijama INTERA TP-a. Prijave su otvorene do 21.04.2016.

Sudionike očekuje izuzetno praktično iskustvo i prilika za stjecanje novih poznanstava i vještina, a uz nagradni fond od 13.000 KM svima će se pružiti i mogućnost izravnog ulaska u poslovni inkubator INTERA TP-a. Ovaj Startup Weekend je i posljednja aktivnost projekta „Creative Mobility for Jobs – CREAM JOBS“, koji INTERA TP implementira uz podršku Veleposlanstva SAD-a u BiH, u okviru Fonda Democracy Commission. Događaj je podržalo i Ministarstvo Vanjskih poslova Kraljevine Norveške kao i poduzeće MojTaxi.

Zašto se prijaviti? Bilo da osnujete vlastiti startup, upoznate nekog novog ili jednostavno naučite neku novu vještinu – svi ćete napustiti događaj s novim saznanjima i pozitivnim iskustvima. Ako ste ikad razmišljali o poduzetništvu ili se jednostavno želite zabaviti i naučiti nešto novo – prijavite se odmah! Startup Weekend pruža idealno okruženje za prve korake ka pokretanju biznisa i povezivanju s pravim resursima i ljudima koji žele napraviti nešto novo. Vidjeti ćete iz prve ruke što je zapravo potrebno za započeti posao – nijedna knjiga, panel, govornik ili blog post vam neće dati potpune informacije o tome – jedini način je zapravo pokušati.

Uvid u atmosferu s prošlog Startup Weekenda možete vidjeti na sljedećem videu. Za sva pitanja možete se javiti [email protected].

Kopirati
Drag cursor here to close