Bogatiji Mostar

Otvoren Studij elektrotehnike u Mostaru

Sci-Tech / Flash | 04. 10. 2016. u 09:43 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od ove akademske godine na Sveučilištu u Mostaru 85 studenata studirat će na Studiju elektrotehnike na Fakultetu strojarstva i računarstva.

Kako je istaknuo dekan FSR-a, prof.dr.sc. Željko Stojkić, ideja o pokretanju ovog studija postoji još od 2000. godine.

''Ovo je jedan od većih projekata koje već dugo pripremamo na našem fakultetu. Ova ideja je prisutna još od 2000 godine. Na pokretanju su od početka dusjelovali profesori Zagreba, Splita i Osijeka'', rekao je prof.dr.sc. Stojkić.

U sklopu studija otvoren je i moderni laboratorij, a dekan ističe kako je riječ tek o početku te da je pred njima veliki posao.

''Ovo je tek početak i čeka nas još posla kako bi studij zaživio. Očekujemo pomoć kolega iz Hrvatske, lokalne politike i gospodarstvenika'', rekao je, između ostalog, dekan.

Na otvaranju su bili prisutni u predstavnici fakulteta i sveučilišta iz Republike Hrvatske koji su pomogli u razvoju Preddiplomskog studija elektrotehnike na Fakultetu strojarstva i računarstva.

Također, otvaranju su nazočili i predstavnici iz gospodarstva koji dugi niz godina surađuju s Fakultetom strojarstva i računarstva te kao vanjski dionici sudjeluju u njegovom razvitku.

Rektorica Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostojić kazala je kako je preporuka Europske komisije za visokoškolsko obrazovanje pokretanje tehničkih fakulteta, dodavši kako se studentima nakon završetka tih fakulteta otvaraju velike mogućnosti na tržištu rada.

''U pravilu na taj studij upisuju se izvrsni učenici, koji po završetku studija postaju izvrsni inženjeri, a tržište je uvijek u potrazi za takvim potencijalima. Nažalost, veliki broj naših mladih i sposobnih diplomiranih inženjera svojim znanjem obogaćuju i unaprjeđuju druge države i društva. Mi danas investiramo u naše mlade nade, naše studente, koji su svjesni svoje uloge u društvu, koji su spremni svojim znanjem, obrazovanjem i voljom mijenjati društvo i društvene neprilike kojima smo svi jednako pogođeni u BiH. Nama trebaju takvi ljudi, nama treba znanje'', poručila je rektorica Ostojić. 

Samu svečanost otvaranja uveličala je klapa Drača.

Kopirati
Drag cursor here to close