nadrealno

Otvoren prvi hotel na svijetu u kojem se za svoje goste brinu roboti

Sci-Tech / Flash | 22. 07. 2015. u 16:32 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U japanskom gradu Sasebo, u prefekturi Nagasaki, otvoren je prvi na svijetu hotel u kojem se za svoje goste brinu roboti. Za noćenje u robotskom hotela trebat ćete izdvojiti tek 80 dolara.

Na prvi pogled sve se čini uobičajenim: umorni od puta dolazite na recepciju hotela Henn-na gdje vas dočekuje djevojka i upisuje na popis gostiju, s prtljagom vam pomaže portir, međutim, kad vam piće donese bespilotna letjelica počinjete sumnjati da tu nešto ne štima. I u pravu ste jer ste upravo doživjeli nadrealno iskustvo u kojem su se za vas potpuno pobrinuli roboti.

A kako se i ne biste zbunili kad spomenuti roboti djeluju poput živih osoba: tečno govore četiri jezika, dišu i čak trepću očima kao stvarni, živi ljudi. I ne, ovo nije scenarij novog SF filma. Za čistoću i urednost vaše sobe pobrinut će se robot-spremačica koja vam čak može pripremiti i kavu ako poželite, prenosi Buro247.hr.

Osim robotske posluge, cijeli se hotel može pohvaliti visokom tehnologijom pa vam je, primjerice, ulaz u sobu omogućen nakon što računalo prepozna vaše lice, svaka soba ima senzore koji detektiraju temperaturu tijela gosta kako bi mu pružio što ugodnije uvjete, a sve želje i usluge možete naručiti putem tableta, i to sve po cijeni od 80 dolara na dan!

Kopirati
Drag cursor here to close