Detalji o modelima

Otkrivena najveća novost koju će imati iPhone 7S

Sci-Tech / Flash | 16. 04. 2016. u 08:51 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Apple prošlog mjeseca predstavio iPhone SE koji nije donio niti jednu novu opciju, već je namijenjen korisnicima koji žele manji i jeftiniji, ali moderan i snažan smartphone, ljubitelji ove kompanije sada s nestrpljenjem iščekuju rujan i predstavljanje iPhonea 7 i 7 Plus.

O opcijama ovog telefona poput vodootpornog kućišta, izbacivanja 3,5mm izlaza za slušalice, jačeg hardvera i slično čitamo već neko vrijeme, a jučer su internetom počele kružiti informacije vezane uz modele koje će Apple predstaviti 2017., dakle iPhone 7S i 7S Plus.

Prema tim informacijama Apple je postigao dogovor sa svojim najvećim rivalom na tržištu pametnih telefona – ugovor kojeg su navodno potpisali sa Samsungom vrijedan je više od 2,6 milijardi dolara i prema njemu Samsung će Appleu isporučiti sto milijuna OLED ekrana za modele iPhonea 7S i 7S Plus kojeg bi trebali predstaviti za godinu i pol dana, piše Zimo.co.

Osim što vode borbu na tržištu pametnih telefona i tableta, ove kompanije borbe vode i na sudovima te je Apple podigao tužbu protiv Samsunga zbog kršenja patenata vezanih uz tehnologije koje se koriste u pametnim telefonima.

No, osim što su konkurenti i međusobno se tuže, ove su kompanije i partneri te su prijašnji modeli iPhonea koristili procesore bazirane na Samsungovom hardveru, a do 2009. Apple je na iPhoneu koristio Samsungove ekrane.

Iako iz ovih kompanija nisu htjeli komentirali ove glasine i dogovor vezan uz proizvodnju OLED ekrana, izvori povezani s ovim kompanijama uvjeravaju kako će modeli koje će Tim Cook predstaviti sljedeće godine (očekuje se kako će to biti 4,7 inčni iPhone 7S i 5,5 inčni iPhone 7S Plus) koristiti OLED tehnologiju.

Kopirati
Drag cursor here to close