Nijemci u posjeti SEC-u

Ostaje nada da će HNŽ uskoro usvojiti Zakon o obrazovanju odraslih

Sci-Tech / Flash | 29. 06. 2016. u 16:28 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka delegacija stigla je u službenu posjetu Caritasovoj Ustanovi za obrazovanje odraslih 'SEC' Mostar koju vodi Tanja Raič Tarčuki. Iz Ministarstva za gospodarsku suradnju i razvoj SR Njemačke (BMZ) stigao je gosp. Michael Fiebig, s generalnim direktorom DVV Internationala iz Bonna, gosp. Cristoph Jostom, te direktorom DVV Internationala za BiH, dr.sc. Emirom Avdagićem.

''Dio radnog dana bio je posvećen i upoznavanju delegacije sa suradnicima i polaznicima SEC-ove ustanove, gdje se razgovaralo o napretku zapošljavanja kroz obrazovanje odraslih i podizanju kvalitete socijalnih usluga. SEC-ovi suradnici treneri, Danijela Kegelj iz JU Dječji vrtići, i Kenan Spahić iz Los Rosalesa naglasili su važnost ulaganja u andragoške vještine, odnosno izrazili zahvalnost SEC-u što pruža njima kao stručnjacima mnoge prilike da usavrše svoje vještine prenošenja znanja drugima, priopćeno je iz SEC-a.

Ustanove SEC, Tanja Raič Tarčuki službeno je predstavila impozantne rezultate rada SEC-a, ali je poseban naglasak tijekom radnog dijela posjete stavljala na važnost cjelokupnog sustava cjeloživotnog učenja, odnosno kvalitetnu izgradnju sustava obrazovanja odraslih koji će riješiti mnoge probleme države.

''Ključna aktivnost na makro nivou jeste lobiranje za donošenje zakona o obrazovanju odraslih gdje DVV International zajedno sa SEC-om ulaže veliki, trud kako bi zakoni bili harmonizirani i omogućili prohodnost radne snage na tržištu rada u našoj državi. Stav DVV-a jeste da osnova reguliranja obrazovanja odraslih predstavlja donošenje zakona, čemu se uskoro nadamo i u Hercegovačko-neretvanskoj županiji'', naveo je dr.sc. Emir Avdagić.

Nakon Mostara delegacija odlazi u Sarajevo gdje će ju dočekati Zlatko Malić iz Caritasa BiH kako bi razgovarali o uspjesima suradnje s DVV-om kroz donošenje Zakona o obrazovanju odraslih u 6 županija i u RS-u. Nažalost, Hercegovačko-neretvanska županija još uvijek nije na toj listi mnogih koji jesu usvojili taj važan Zakon.

''Evidentan je veliki napredak u posljednjih par godina, na nivou cijele naše države, što potvrđuje i današnja posjeta njemačke delegacije. Svjesni smo da je veliki posao tek pred nama, ali smatram da smo kao društvo spremni na sve izazove izgradnje kvalitetnijeg sustava obrazovanja odraslih što je temelj za razvoj društva'', zaključila je domaćica ove važne posjete Mostaru, Tanja Raič Tarčuki.

Kopirati
Drag cursor here to close